به گزارش مشرق، «جوزپه کونته» نخستوزیر پیشین ایتالیا تصریح کرد که تلاشهای ناتو برای تحمیل شکست به روسیه در جنگ اوکراین به طور کامل ناکام مانده است و مسکو همچنان در مقابل ضدحملات متزلزل کییف و تحریمهای غرب ایستادگی میکند.
کونته که رهبری حزب جنبش پنج ستاره را برعهده دارد، در صفحه خود در شبکه اجتماعی «فیسبوک» تأکید کرد که درگیری حدود یکسال و نیمه میان مسکو و کییف نشان داده است که «ارزیابیهای خوشبینانه را که با تبلیغات جنگی صوری و کرکننده غرب تقویت میشود» کنار بگذاریم.
وی با اشاره به این موارد ادامه داد که راهبرد بلوک نظامی که تحت رهبری آمریکا است و تابحال به کمکهای نظامی گسترده به کییف و «منطقه تنشزایی» وابسته بوده است، نتوانسته نابودی ارتش روسیه منتهی شود.
نخستوزیر پیشین ایتالیا در ادامه به دستاوردهای ارتش روسیه در باخموت اشاره کرد و گفت که اوکراین هرگز موفق نشد پس از چندین ماه درگیری شدید، نیروهای روسیه را از باخموت بیرون کند.
وی در این باره توضیح داد: «هیچ تجزیه ای در بخش های نظامی و شبه نظامی [روسیه] رخ نداده است. و هیچگونه عقبنشینی در نتیجه ضدحمله اوکراین صورت نگرفته است».
کونته با اشاره به این موارد تأکید کرد که امیدهای غرب برای آشفتگی سیاسی داخلی در روسیه نیز محقق نشد. آشفتگی سیاسی به کودتای اخیر شبهنظامیان «واگنر» در روسیه اشاره دارد که به شکست منتهی شد.
این مقام ایتالیایی همچنین به فشارهای غرب علیه روسیه نیز اشاره کرد و گفت که بعلاوه تحریمهای شدید غرب علیه روسیه، «این کشور را ورشکسته نکرده و یا اقتصاد آن را فلج نکرده است» و هدف غرب برای منزوی کردن مسکو «نیز به هیچ وجه محقق نشده است».
کونته در ادامه به نشست اخیر «بریکس» که روسیه نیز یک عضو آن محسوب میشود و در نهایت به گسترش و بزرگ شدن این گروه منجر شد، اشاره کرد.
وی در این خصوص توضیح داد که روسیه نه تنها منزوی نشد بلکه بریکس به رهبری روسیه و چین، با پذیرش اعضای جدید تا سال ۲۰۲۴، حدود ۴۵ درصد از جمعیت جهان و ۳۸.۲ درصد تولید ناخالص جهان را شامل میشود.
از طرف دیگر، کونته تأکید کرد که جنگ اوکراین، «ناتوانی اتحادیه اروپا در ایجاد یک راهبرد مشترک مؤثر و بیان حکمیت مستقل سیاسی و اقتصادی را آشکار کرد» و سرسپردگی این اتحادیه در مقابل ایالات متحده را به اثبات رساند.
اظهارات این مقام سابق ایتالیا در شرایطی مطرح میشود که ضدحمله اوکراین علیرغم آنکه بیش از دو ماه از آن میگذرد، موفق نشده دستاورد چشمگیری را حاصل آورد و علاوه بر آن خسارات سنگین انسانی و تجهیزاتی به اوکراین وارد آمده است.
بنا به گزارش وزارت دفاع روسیه، کییف از آغاز ضدحمله خود بیش از ۴۳ هزار نفر و پنج هزار واحد تجهیزات نظامی خود را از دست داده است.
نخستوزیر سابق ایتالیا که در بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ در این سمت قرار داشته است، در گذشته نیز بارها خواستار صلح بین جنگطلبان در اوکراین بود و همواره مخالف ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین بود و در خصوص بروز تنشهای احتمالی هشدار داده بود.